Nieuws en recensies


Adviezen EDEDD binnen - zaterdag 20 januari 2018

Vorig jaar september heeft het dorpshuis advies gevraagd over de aanpak voor het programma Elk Dorp een Duurzaam Dak.

Bouwbedrijf Hylmar Diemen heeft het bouwkundige advies geschreven. Samengevat kwam het erop neer dat op het dak nog de originele panlatten en daklatten uit 1950 liggen. De panlatten zijn slecht en dienen vervangen te worden. De dakpannen zijn al oud en slecht en een aantal zijn kapot, hierdoor ontstaat lekkage. Het advies kwam neer op een algehele renovatie van het dak. Tevens is lekkage geconstateerd aan de hemelwaterafvoergoten. Dit veroorzaakt vochtbelasting op de gevel. Daarom advies om de zinken goten van de hoog- en laagbouw te vervangen, inclusief eindschotten, tapeinden en expansiestukken. En daarna de gootlijsten aan te pakken. Ten aanzien van de boeidelen, dakoverstekken en gootbetimmering zijn aangetast hout, gecorrodeerd bevestigingsmateriaal, windscheuren en vervuiling waargenomen.
Het advies bestaat uit een voorbehandeling en noodzakelijke herstelwerkzaamheden van de gootlijsten en vervolgens volledig te schilderen.
 

Duma heeft in zijn rapport een compleet energie-advies voor het gebouw beschreven. Dit advies bestaat uit een beoordeling van de huidige staat van het gebouw, met een advies hoe deze kan worden verbeterd. Het huidige gebouw heeft het energielabel D. Hierbij staat een A++ label voor een zeer energiezuinig gebouw en een G-label voor een zeer onzuinig gebouw. Om de huidige staat van het gebouw te verbeteren, kunnen het beste één of meer van onderstaande pakketten met maatregelen worden uitgevoerd: isolatie spouwgevel, vervangen enkel glas, warmtepomp, zonnepanelen of alle verlichting Led verlichting. De beste keuze kan worden afgewogen op basis van de investering, netto contante waarde, netto contante terugverdientijd, energiebesparing en CO2reductie.


Terug naar de vorige pagina >