Nieuws en recensies


Cheque van het Rabo Coöperatiefonds voor het Dorpshuis - donderdag 31 augustus 2023

 
Het Rabo Coöperatiefonds heeft het Dorpshuis Pieterburen een bijdrage van € 3.650,00 toegekend, voor het project Verduurzaming van het Dorpshuis, de volgende stap. De uitreiking vond plaats op donderdag 31 augustus in het gebouw van de Rabobank te Leek. Het werd een feestelijke bijeenkomst, waarbij alle projecten werden belicht, die van het fonds een cheque van coöperatief dividend mochten ontvangen.
 
Op de foto zien we de directeur van de Rabobank, die de cheque overhandigde aan Annelies Borchert en Rita Vegter, bestuursleden van het Dorpshuis. De foto is gemaakt door Aernout Steegstra, Rudie Wiersma Fotografie.
 
Project Verduurzaming Dorpshuis Pieterburen, de volgende stap 
Het bestuur van het Dorpshuis heeft in het eerste deel van dit jaar een plan opgesteld om de warmwatervoorziening van het gebouw aan te pakken. Het doel is om de bestaande gasboiler te laten vervangen door een duurzamere oplossing. Er is voor het offertetraject en de technische uitwerking contact gezocht met drie installatiebedrijven. 
 
Na verschillende gesprekken en bestudering van de voorliggende opties is gekozen voor Technisch Installatiebedrijf Expert Jansen. Op het dak komen twee zonnecollectoren, met aansluiting op een zonneboiler en een bijverwarming van een elektrische boiler. De geselecteerde elektrische boiler heeft smart technologie die zelflerend is en daarmee 10% minder verbruikt t.o.v. standaard boilers.
Achterliggende doelen van het verduurzamen van het Dorpshuis zijn groen ondernemen en kostenbesparing.
 
Het bestuur heeft vervolgens diverse fondsen aangeschreven om een bijdrage in de kosten te vragen. Het Rabo Coöperatiefonds heeft inmiddels het project positief gehonoreerd. We wachten nog op uitsluitsel van het Oranje Fonds en willen na installatie nog een ISDE subsidie aanvragen. 
Het is de bedoeling dat de werken in november/december worden uitgevoerd. 
 

 
 


Terug naar de vorige pagina >