Nieuws en recensies


Kom Kwelderen! - donderdag 9 november 2023

Op zondag 12 november wordt in het Dorpshuis van Pieterburen een ontwerp/brainstormsessie gehouden van 14 tot 16 uur, begeleid door Noa en Annabel Schouten. 

"De kwelder groeit,
maar de zeespiegel nog sneller"

Deze brainstormmiddag gaat over de mogelijke rol van jou als bezoeker of betrokken bewoner van de kwelders op het Hogeland. Noa is landschapsarchitecte en Annabel landschapskunstenaar. Na een korte introductie wordt duidelijk hoe kwelders zich vormen en wat wij hierin zouden kunnen betekenen. Onder het genot van een kopje thee of koffie, wordt je gevraagd een korte brief / boodschap te schrijven aan de toekomstige generatie, waaraan je probeert uit te leggen wat dit landschap voor jou nu betekent.

"Handen uit de mouwen!"
In groepjes gaan de deelnemers vervolgens puzzelen, brainstormen in woorden of beelden en een eigen draai geven aan het werkwoord ‘kwelderen’. Alle ideeën zijn welkom. Noa en Annabel zijn kwelderliefhebbers en benieuwd naar verhalen en ideeën over dit vraagstuk van iedereen die zich verbonden voelt met (het voortbestaan) van dit unieke landschap. Samen wordt zo een definitie aan dit werkwoord gegeven.

"Kom kwelderen.
Samen modderen we verder,
Het wad en jij, dat worden wij."


Kwelderen, ontwerp en brainstormsessie, zondag 12 november, 14 - 16 uur
Begeleiding: Noa en Annabel Schouten, inloop 13.45 uur; entree € 4, inclusief koffie en thee
Vragen / aanmelden? Stuur s.v.p. voor 10 november een mailtje naar noa.m.schouten@gmail.com 
Locatie: Dorpshuis, Hoofdstraat 105 te Pieterburen (gratis parkeren achter het dorpshuis)


Terug naar de vorige pagina >