Nieuws en recensies


Derde dorpsavond over toekomstplannen dorpshuis - vrijdag 6 juli 2012

  Drie maal is scheepsrecht. Dus ook een derde dorpsavond om de toekomstplannen voor het dorpshuis in Pieterburen te bespreken.

De grote zaal van de voormalige kerk was dinsdagavond 3 juli opnieuw goed gevuld. De dorpsbewoners waren toch wel nieuwsgierig tot welk ontwerp hun eerder ingebrachte wensen en ideeën hadden geleid.

Presentatie projectplan
Annelies Borchert, voorzitter van het stichtingsbestuur gaf aan de hand van afbeeldingen en tekeningen inzicht in het projectplan. Alle dia's van de presentatie staan in het album 'juli2012 Projectplan' van de Foto's.

Het komt neer op een dorpshuis functie op de begane grond en een commerciële functie op een aan te brengen verdieping in het dorpshuis. Op deze verdieping worden negen hotelkamers gerealiseerd en verhuurd aan een recreatieondernemer. Gemikt wordt op natuur- en cultuurtoerisme. De gasten kunnen de kamers via een buiteningang bereiken. Op de begane grond is ruimte voor een grote zaal, een salon, een biljartkamer en een keuken. Verder is nog ruimte voor berging e.d.

Erwin van Iwaarden uit Pieterburen heeft voor het ontwerp de tekeningen en plattegronden gemaakt. Ook hebben drie architectuurstudenten van de Hanze Hogeschool Groningen belangrijke bijdragen geleverd voor de technische uitwerkingen van het projectplan. Zij zijn middels op het onderwerp afgestudeerd!
 Fondswerving

De laatste maanden is ook al over het project gesproken met overheden, fondsen en investeringsmaatschappijen. Het projectplan is qua opzet en haalbaarheid zeer goed ontvangen. Zodanig goed zelfs, dat het bestuur besloten heeft daadwerkelijk aan de gang te gaan met de uitvoering. Nog dit najaar wordt gestart met de aankoop en verbouwing van het pand.


Activiteiten eerste seizoen

Rita Vegter liet aan het einde van de avond nog een overzicht zien van de activiteiten die er in de afgelopen periode geweest zijn. Dat varieert van activiteiten voor kinderen, een bloeiende biljartclub, een breiclub, gezamenlijk eten tot en met de repetities van de Waddenwichter.

De aanwezigen waren blij verrast dat er zulke vorderingen gemaakt zijn en het bestuur kon aan het einde van de avond rekenen op de inzet van nieuwe vrijwilligers! De begeleider van de bijeenkomst, Wim Koeneman, sloot de avond af met de woorden "het gaat door!”.


Terug naar de vorige pagina >