Nieuws en recensies


SOGK en gemeentebestuur op bezoek - zaterdag 1 juli 2017

Afbeelding invoegen
 
Stichting Oud Groninger Kerken heeft tijdens de vrijwilligersdag van 24 juni de lunch geserveerd in het dorpshuis. Deze dag word ieder twee jaar georganiseerd.
 
Ongeveer 80 vrijwilligers namen deel aan 'hun' zaterdag in Pieterburen, met verschillende activiteiten. Lezing van Tonko Ufkes over de kerstvloed in de Petruskerk, met daarna een Kerstvloedquiz, huifkartocht en rondwandelingen en natuurlijk lekker eten en drinken. Het werd een gezellige bedoening in het dorpshuis.
 
De dag werd afgesloten in de Petruskerk, met een concert van Groninger streektaalmuziek van Lianne Abeln (zie foto).
 
 
Een week later, op 1 juli, werd het dorpshuis bezocht door het gemeentebestuur van De Marne. Leden van het college van Burgemeester en Wethouders en de Raad maakten een toer door de eigen gemeente.
 
De start was in Pieterburen, waar zij geïnformeerd werden over de ontwikkelingen van het Zeehondencentrum. Vervolgens werden zij door Annemarie Smits rondgeleid bij Gastenverblijf Waddenhoes, het Dorpslogement en het Dorpshuis. Vrijwilligers van het dorpshuis hadden een heerlijke lunch bereid van luxe broodjes en courgettesoep.

Daarna trok de karavaan van zo'n 20 bestuurders verder naar Mensingeweer.


 

Afbeelding invoegenTerug naar de vorige pagina >