Nieuws en recensies


Toekenning EDEDD - donderdag 21 juni 2018

Het programma Elk dorp een duurzaam dak heeft vandaag bekendgemaakt, dat zij het dorpshuis voor de ronde van 1 april de maximale bijdrage hebben toegekend. Dat is een geweldige opsteker voor ons project 'Duurzaam Onder Dak'.
 
Het programma is al de tweede subsidieverstrekker, die het project wil steunen. Reeds eerder heeft het Oranje Fonds een toezegging gedaan. Het Rabo Coöperatiefonds heeft daarentegen het project afgewezen, omdat het niet aan hun voorwaarden voldeed.
 
Er lopen nu nog twee andere aanvragen voor financiering: één bij het J.B. Scholtenfonds & H.S. Kammingafonds en één bij het VSBfonds. Het bestuur verwacht ook daarover binnenkort uitsluitsel te kunnen geven.
 
 
De commissie van Elk dorp een duurzaam dak was onder de indruk van het projectplan. Zij hebben deze ook ter inspiratie op hun eigen website geplaatst, volg de link elkdorpeenduurzaamdak.nl/inspiratie/.
 
Het project van het dorpshuis omvat een dakrenovatie, aanpak van zink, goten en ventilatiewerk, spouwmuurisolatie, aanschaf warmtepomp en zonnepanelen. De werken worden, als alles volgens plan verloopt, dit najaar gerealiseerd.

 


 
 

 


Terug naar de vorige pagina >