Nieuws en recensies


Plannen verkeerscommissie - dinsdag 21 mei 2019

De Verkeerscommissie heeft dinsdag 21 mei haar plannen gepresenteerd ter verhoging van de verkeersveiligheid in Pieterburen. De avond genoot een gezonde belangstelling. De ruim 25 dorpsbewoners kwamen uit alle 'windhoeken' van het dorp.

Het doel was vooral ook om na te gaan,wat het draagvlak is van de voorstellen die de verkeerscommissie aan het gemeentebestuur wil voorleggen. Onderwerpen die aan de orde kwamen: Infrastructurele maatregelen ('meanders' en 'druppels'), mogelijke uitbreiding van de 'shared space' ter hoogte van het horecaplein, het parkeergedrag bij de school en de staat van onderhoud van de Wierhuisterweg. De sfeer was uitstekend. Er werd volop gebruik gemaakt gelegenheid om kritiek te leveren, vragen te stellen en te beantwoorden, waardoor positieve en constructieve discussies tot stand kwamen.
 
De verkeerscommissie heeft alle op- en aanmerkingen verzameld en zal binnenkort een overzicht daarvan geven op hun website. Op de foto zien we de verschillende leden van de verkeerscommissie tijdens hun uitleg, van links naar rechts Lies Vedder, Janwillem Brouwer, Jan Dresmé en Chris Baarveld.





Terug naar de vorige pagina >