Nieuws en recensies


AED instructie - donderdag 6 juni 2019


 
Piet Stuive heeft donderdag 6 juni in het dorpshuis een AED instructie gegeven. De Automatische Externe Defibrillator is een draagbaar toestel, dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Indien de hartstilstand het gevolg is van bepaalde levensbedreigende ritmestoornissen kan een elektrische schok van een AED het gestoorde hartritme doen stoppen.
 
Piet vertoonde een film waarop gevolgd kon worden wat er bij een melding van 112 in gang gezet wordt:  persoonlijke hulp aan telefoon, oproep van burgerhulpverleners in de buurt (via locatie) en het op pad sturen van ambulance en politie. Ook liet hij zien hoe het apparaat zelf werkte en wat je moet doen bij (een oproep tot) reanimatie en defibrillatie. 
 

Belangrijkste boodschap is, dat de eerste stap altijd het bellen van de meldkamer van 112 is! Des te sneller de hulpverlening start, des te beter. De AED van het dorpshuis wordt binnenkort geïnstalleerd in een verwarmde buitenkast aan de westelijke zijgevel, onder de noodtrap. Meer foto's staan in het fotoalbum 'Activiteiten 2019'


Terug naar de vorige pagina >