Nieuws en recensies


Oproep bevrijdingstocht (afgezegd i.v.m. Corona virus) - dinsdag 17 maart 2020


 
Op dinsdagochtend 5 mei 2020 arriveert het Bevrijdingsvuur in het Stadspark te Groningen. De wandelorganisatie Tocht om de Noord wil met een Bevrijdingstocht het vuur in álle dorpen in de provincie Groningen ontsteken.

Zij zijn daarom op zoek naar individuen en/of teams (zoals sportverenigingen en vriendengroepen) die willen helpen om het Bevrijdingsvuur naar hun dorp te brengen. Dit gaat in estafettevorm en kan bijvoorbeeld wandelend, hardlopend, fietsend, skeelerend, enz. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen – ook al is het voor een paar honderd meter. Er is van alles mogelijk en ludieke acties zijn van harte welkom! Uiteindelijk gaat het om verbindingen en ontmoetingen, en samen herdenken en vieren.
 
Het zou mooi zijn als we vanuit ons dorp Pieterburen ook met een groep enthousiastelingen meedoen. Wij zijn daarom op zoek naar fietsers en wandelaars. Het voorlopige programma is als volgt: 
 
De fietsers/wandelaars halen het vuur in estafette op uit Groningen. De aankomst in Pieterburen wordt vervolgens een feestelijke gebeurtenis. De vuurbrengers worden onthaald bij het vroegere eetschip Het Appeltje. Alle aanwezigen gaan vervolgens in een gezamenlijke optocht met het vuur via het Hoogholtje, het zeehondencentrum, de Petruskerk, Domies Toen, het Waddencentrum en de Getijden naar het Dorpshuis. Op het plein voor het Dorpshuis wordt het vuur ontstoken.
 
Mocht je dat wat lijken, wil je dat dan doorgeven aan Katja Rotte? Telefoon (0595) 438767 en mail katjarotte@live.nl.  
Laat meteen weten als je wilt meehelpen organiseren, of dat je wilt fietsen, wandelen, of dat je je aansluit bij het ontvangstcomité.


Terug naar de vorige pagina >