Nieuws en recensies


Vaste papiercontainer - zaterdag 18 januari 2020

In Pieterburen en Westernieland wordt al jaren gezamenlijk oud papier ingezameld. De opbrengsten van beide containers komen ten goede aan de dorpshuizen van Pieterburen en Westernieland. De volgende inzamelingsactie start op dinsdag 21 januari 2020.
 
De inzameling in Pieterburen wijzigt dit nieuwe jaar. Er komt een vaste container in plaats van een tijdelijke. Deze vaste container wordt voortaan op afroep geleegd. De locatie blijft ongewijzigd: achterin de hoek van de parkeerplaats op het Pieterplein. De plaatsing van de container in Westernieland blijft één week in de twee maanden, op de parkeerplaats van de Dirk Wierengastraat (bij de oude school). De dorpsbewoners kunnen in beide containers hun oud papier blijven deponeren. Vriendelijk verzoek om het papier altijd van achteren naar voren op te stapelen.
 
De overstap in Pieterburen naar een vaste container is om de transportkosten te drukken. De papierprijs is historisch laag en de dorpshuizen moesten het afgelopen jaar geld betalen om het papier te laten inzamelen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door de overstap naar een vaste container in Pieterburen hopen wij te kunnen blijven bijdragen aan recycling en minder restafval in de gemeente Het Hogeland. Wij hebben de gemeente daarnaast gevraagd of zij, evenals in Eemsmond, bereid zijn een garantieprijs voor het oud papier af te geven. Hierover is nog geen uitsluitsel. De gemeente is wel bezig de mogelijkheden van ondergrondse papiercontainers te onderzoeken.


Terug naar de vorige pagina >