Nieuws en recensies


Filmagenda voorjaar 2020: 1e film op woensdag 19 februari - vrijdag 31 januari 2020

In het dorpshuis van Pieterburen wordt dit voorjaar voor het eerst een maandelijkse filmavond gehouden. Enkele filmliefhebbers uit het waddendorp koesterden al langere tijd de wens van een eigen dorpsbioscoop. Zij hebben de koppen bij elkaar gestoken en een heel leuk programma samengesteld. Altijd op de derde woensdag van de maand met uitzondering van de film Toy Story 4, die tijdens een kindermatinee op zondag 10 mei wordt vertoond. 

Op woensdag 18 februari draait de eerste film in het dorpshuis: Blinded by the light. Het gaat over een jongen die zijn droom najaagt om schrijver te worden. Een humoristische en muzikale feel-good movie uit 2019. Muziek en teksten van Bruce Springsteen ondersteunen het verhaal en geven de hoofdpersoon kracht en inspiratie. Entree € 6, kinder-/jeugdticket € 3 (leeftijd tot 18 jaar). Locatie: Dorpshuis, Hoofdstraat 105 te Pieterburen. Aanvang: 20 uur, kassa en zaal zijn geopend vanaf 19.30 uur. 
 
Filmagenda voorjaar 2020

Woensdag 19 februari 2020, Blinded by the Light
Film over een jongen die zijn droom najaagt om schrijver te worden. Een coming of age verhaal verpakt als een muzikale feel-good movie. De muziek en teksten van Bruce Springsteen ondersteunen het verhaal op een uitstekende manier.

Woensdag 18 maart 2020, Mrs Wilson
Mrs Wilson is gebaseerd op de memoires van Alison Wilson, die na de dood van haar man ontdekt dat hij er nog een ander gezin op nahield. Een waargebeurd spionageverhaal waarin Ruth Wilson, de kleindochter van Alison, de hoofdrol vertolkt. 

Woensdag 15 April 2020, The Death of Stalin
Nadat Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig is, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. Absurde zwarte komedie.

Zondag 10 Mei 2020, Toy Story 4
Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie met tegenzin een nieuw stuk speelgoed, genaamd Forky, toevoegt aan haar kamer, ontdekt Woody tijdens een avontuurlijke rondreis met oude én nieuwe vrienden, hoe groot de wereld van speelgoed werkelijk kan zijn. Vrolijke vakantiefilm. 

Woensdag 17 Juni 2020, Once upon a time in Hollywood
Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. 


 
 
   
     
     
     
     

 
   
     
     
     
     

 
   
     
     
     
     

 
   
     
     
     
     


 


Terug naar de vorige pagina >