Nieuws en recensies


Kom je zingen op maandag? - dinsdag 2 november 2021

 
Afbeelding invoegen
Bijschrift foto: Dirigent Jeljer Vlieg van het koor 'Zingen op Maandag' achter de piano, omringd door een deel van zijn zangers en zangeressen.
 
Het enthousiaste gemengde zangkoor Zingen op Maandag uit Pieterburen zoekt nieuwe leden. Zij zingen om de twee weken op maandagavond in het Dorpshuis, onder begeleiding van dirigent Jeljer Vlieg. Er wordt altijd meerstemmig gezongen, de muziek is eigentijds en het koor eigenwijs. De muziekstijlen variëren van pop & rock tot blues & jazz maar ook klassieke liederen en bijzondere talen worden niet geschuwd. Jeljer zoekt altijd weer nieuw repertoire en weet de sopranen, alten, tenoren en bassen tot grote hoogtes (en laagtes) op te dwepen.
 
Het koor is dit najaar, na de gedwongen corona pauze, weer met groot plezier van start gegaan. Helaas zijn er ook verschillende leden afgehaakt waardoor er stemmen gemist worden. Het doel is om weer uit te groeien tot een koor van minstens 30 leden. Koorlid Annelies Borchert vertelt erover: "Koorervaring is niet nodig. De stemmen helpen elkaar en het zingen biedt plezier. Kom dus vooral langs als je het wilt uitproberen! Er ligt een muziekmap ligt voor je klaar.". Meer informatie is telefonisch op te vragen bij Rita Vegter (0595) 442758. Vooraf drinkt het koor gezamenlijk altijd eerst een kop koffie of thee. Voor de gezelligheid en om geen droge keel te hebben bij het inzingen. 

De eerstvolgende zangavonden zijn op maandag 15 en 29 november.
Locatie: Dorpshuis, Hoofdstraat 105 te Pieterburen. Het zingen start om 19.30 uur.
 
 


Terug naar de vorige pagina >