Algemene informatie

Stichting

Stichting Dorpshuis Pieterburen is opgericht in november 2011. De stichting faciliteert een ondernemend dorpshuis. Locatie Hoofdstraat 105 te Pieterburen. Een dorpshuis met activiteiten voor de dorpsbewoners. Een dorpshuis met kansen.

  • Ontmoetingspunt voor de dorpsgenoten van Pieterburen, Wierhuizen en Broek.
  • De plek waar verenigingen en individuen zich kunnen uitleven met activiteiten. Sociaal, cultureel of sportief, dat maakt niet uit. Het is van en voor elkaar. Uw inzet bepaalt onze agenda. Uw bijdragen brengen enthousiasme en gebruik.
  • Een podium voor kunstenaars. Het gebouw leent zich voor voorstellingen en exposities. Eenmalig of een langere periode. Samen kunnen we de mogelijkheden bespreken.
  • Gezonde exploitatie. Hiervoor hebben wij een commerciële partner gezocht en is de bovenetage  ingericht met negen B&B kamers.  Dorpslogement Pieterburen verhuurt deze kamers.
Het dorpshuis wordt gerund door vrijwilligers. Jaarlijks dragen zo'n 25 a 30 dorpsgenoten hun steentje bij aan het vrijwilligerswerk voor het dorpshuis. Voor de activiteiten, het koken, koffie schenken, de bardiensten, het tuinwerk buiten, schoonmaak en klussen. 
 
Stichtingsbestuur
Ook het bestuur van de stichting bestaat uit vrijwilligers. Het bestuur kent vanaf december 2020 de volgende samenstelling:
 

 

Annelies Borchert, voorzitter en ad interim penningmeester

Hoofdstraat 78
9968 AG Pieterburen
T (06) 5388 4073 

Rita Vegter, secretaris

Frederiksoordweg 47
9968 AL Pieterburen
T (0595) 442758

Afbeelding invoegen

Chris Baarveld, bestuurslid
 
Frederiksoordweg 3
9968 AK Pieterburen
T (06) 4560 8058


Het bestuur is verantwoordelijk voor

  1. algemeen bestuurlijke taken zoals planning, financiën en administratie
  2. organisatie van de meer dagelijkse beheerstaken zoals inkoop, schoonmaak, toegang, buffetbeheer, onderhoud gebouw en buitengebied
  3. organisatie van de activiteiten en vrijwilligers
Stichtingsraad
In februari 2016 is naast het bestuur een stichtingsraad ingesteld. Deze raad vormt een overlegplatform met het bestuur. Doel van het overleg is het versterken van de maatschappelijke en economische waarde van de stichting Dorpshuis Pieterburen door middel van het voeren van ‘een horizontale dialoog’ (niet besluitvormend) over het (gevoerde) bestuursbeleid, het gebruik, de activiteiten en de vrijwilligers van de stichting. Dure woorden maar het gaat vooral om betrokkenheid bij en advisering over (de toekomst van) het dorpshuis.

Per 1 januari 2021 hebben Hans Barends, Margreet Bakker, Dolf Derks, Linda Hoekstra, Miranda Schutter en Michel Sondag zitting in de raad.
 
Bedrijfsgegevens stichting
Stichting Dorpshuis Pieterburen
Hoofdstraat 105
9968 AC Pieterburen
 
KvK: 54025133
BTW: 851122231B01
IBAN: NL81 RABO 0171 7547 51
 
Mail: info@dorpshuispieterburen.nl
Website: www.dorpshuispieterburen.nl
 
 
Klik hier om terug te keren naar de homepage.