Algemene informatie

Stichting

Stichting Dorpshuis Pieterburen is opgericht in november 2011. De stichting faciliteert een ondernemend dorpshuis. Locatie Hoofdstraat 105 te Pieterburen. Een dorpshuis met activiteiten voor de dorpsbewoners. Een dorpshuis met kansen.

 • Ontmoetingspunt voor de dorpsgenoten van Pieterburen, Wierhuizen en Broek.
 • De plek waar verenigingen en individuen zich kunnen uitleven met activiteiten. Sociaal, cultureel of sportief, dat maakt niet uit. Het is van en voor elkaar. Uw inzet bepaalt onze agenda. Uw bijdragen brengen enthousiasme en gebruik.
  • Een podium voor kunstenaars. Het gebouw leent zich voor voorstellingen en exposities. Eenmalig of een langere periode. Samen kunnen we de mogelijkheden bespreken.
   • Gezonde exploitatie. Hiervoor hebben wij een commerciële partner gezocht en is de bovenetage  ingericht met negen B&B kamers.  Dorpslogement Pieterburen verhuurt deze kamers.
   Het dorpshuis wordt gerund door vrijwilligers. Jaarlijks dragen zo'n 25 a 30 dorpsgenoten hun steentje bij aan het vrijwilligerswerk voor het dorpshuis. Voor de activiteiten, het koken, koffie schenken, de bardiensten, het tuinwerk buiten, schoonmaak en klussen. 
    
   Stichtingsbestuur
   Ook het bestuur van de stichting bestaat uit vrijwilligers. Het bestuur kent vanaf december 2020 de volgende samenstelling:
    

    

   Annelies Borchert, voorzitter en ad interim penningmeester

   Hoofdstraat 78
   9968 AG Pieterburen
   T (06) 5388 4073    

   Rita Vegter, secretaris

   Frederiksoordweg 47
   9968 AL Pieterburen
   T (0595) 442758

   Afbeelding invoegen

   Chris Baarveld, bestuurslid
    
   Frederiksoordweg 3
   9968 AK Pieterburen
   T (06) 4560 8058


   Het bestuur is verantwoordelijk voor

   1. algemeen bestuurlijke taken zoals planning, financiën en administratie
   2. organisatie van de meer dagelijkse beheerstaken zoals inkoop, schoonmaak, toegang, buffetbeheer, onderhoud gebouw en buitengebied
   3. organisatie van de activiteiten en vrijwilligers
   Stichtingsraad
   In februari 2016 is naast het bestuur een stichtingsraad ingesteld. Deze raad vormt een overlegplatform met het bestuur. Doel van het overleg is het versterken van de maatschappelijke en economische waarde van de stichting Dorpshuis Pieterburen door middel van het voeren van ‘een horizontale dialoog’ (niet besluitvormend) over het (gevoerde) bestuursbeleid, het gebruik, de activiteiten en de vrijwilligers van de stichting. Dure woorden maar het gaat vooral om betrokkenheid bij en advisering over (de toekomst van) het dorpshuis.

   Per 1 januari 2021 hebben Hans Barends, Margreet Bakker, Dolf Derks, Linda Hoekstra, Miranda Schutter en Michel Sondag zitting in de raad.
    
   Bedrijfsgegevens stichting
   Stichting Dorpshuis Pieterburen
   Hoofdstraat 105
   9968 AC Pieterburen
    
   KvK: 54025133
   BTW: 851122231B01
   IBAN: NL81 RABO 0171 7547 51
    
   Mail: info@dorpshuispieterburen.nl
   Website: www.dorpshuispieterburen.nl
    
    
   Klik hier om terug te keren naar de homepage.