Nieuws en recensies


Dakpannen oostdak en zinkwerk afgerond (update project DOD) - maandag 15 oktober 2018

De tweede week van oktober en nog steeds prachtig weer. De werkzaamheden aan het dak schieten dan ook lekker op. Het dakdekkersbedrijf heeft aan de oostzijde de dakpannen er al weer op liggen. Ze hebben meteen daarbij de roosters erop aangebracht voor de zonnepanelen. Het dak van biljartzaal is al helemaal klaar.
 
Het zinkwerk is inmiddels ook gelegd. Ook het zink in het gootje van het afdakje bij de voordeur is al vervangen.
 

Zinkwerk en opbouw dak (update project DOD) - maandag 8 oktober 2018
 

De eerste week van oktober zit erop. De dakdekkers hebben al veel gedaan. Op de biljartzaal en aan de oostzijde van het grote dak zijn folie en nieuwe panlatten aangebracht.
 
Vandaag zijn ook al de eerste nieuwe dakpannen gelegd aan de voorzijde van de biljartzaal.

Rondom het dak zijn ze verder bezig met het vervangen van het zink in de goten.

Dakrenovatie begonnen (update project DOD) - woensdag 3 oktober 2018

De bouwbedrijven zijn deze maand begonnen met de renovatie van het dak. Zijlstra Leens kwam maandag 1 oktober als eerste bij het dorpshuis. Zij gaan binnen alvast bezig met de voorbereidingen van de warmtepomp en nieuwe zonnepanelen voor de westzijde. De werklui van dakdekkersbedrijf Gebroeders Kranenborg brachten de steigers voor de buitenkant. Dinsdag 2 oktober waren de zonnepanelen aan de oostzijde al van het dak gehaald. Woensdag 3 oktober zijn alle dakpannen van het dak verwijderd. Hieronder enkele foto's.

De volgende klus is het leggen van folie en aanbrengen van de nieuwe panlatten.

Vrijwilligers ook aan het werk (update project DOD) - zaterdag 15 september 2018


 
Vrijwilligers hebben deze maand ook gewerkt voor het project Duurzaam (Onder) Dak. Zij hebben een rot raamkozijn hersteld en schilderwerk aan de lage ramen verricht.

Zo komen we steeds een stapje verder.


Reinigen gevels (update project DOD) - woensdag 12 september 2018
 
Vandaag is Spouwmuur Isolatie Noord begonnen met het schoonspuiten van
227 m2 zij- en achtergevels. Daarna krijgen dezelfde gevels een kleine voeg herstel impregnering.

De voorgevel, schoorsteen achter en klokhuis voor krijgen een intensievere behandeling van uithakken voegen, stralen, reinigen, voegen en impregneren. 
 


Spouwmuurisolatie en schilderwerk (update project DOD) - vrijdag 7 september 2018
Voor het dorpshuis zijn in het kader van het project Duurzaam (Onder) Dak de eerste werken uitgevoerd.

Spouwmuurisolatie
Spouwmuur Isolatie Noord uit Joure heeft tijdens de zomermaanden de muren van het dorpshuis ge´soleerd. Het te behandelen oppervlakte bedroeg iets meer dan 300 m2. Het bedrijf heeft in de muren kleine gaten geboord waardoor een vulling van Neopixels Premium met lijm is aangebracht. De klus was in snelle tijd geklaard maar betekent een grote stap voor de verduurzaming van het dorpshuis.


 
Schilderwerk
Begin september kwamen de schilders van Zijlstra met groot materieel voor het schilderwerk van de gootlijsten en hoge ramen. Lange steigers zijn geplaatst en de schilders hebben het houtwerk goed onderhanden genomen. Afkrabben, schuren en gronden. Het definitieve afschilderen vindt nog op een later moment plaats.

Fondsenwerving succesvol (update project DOD) - woensdag 1 augustus 2018

Tijdens de zomerstop heeft niet alles stilgestaan. Nadat het Oranje Fonds al in april een bijdrage had toegekend aan ons project Duurzaam (Onder) Dak, hebben de fondsen van VSB, Scholten en Kamminga en het programma Elk Dorp een Duurzaam Dak in juni en juli ook allemaal positief op onze aanvragen gereageerd en gehonoreerd met de maximale bijdragen.
 
Bedrijven gaan aan de slag!
Alle werken van het project kunnen dus worden uitgevoerd. Het bestuur heeft meteen op de toezegging van de fondsen diverse bedrijven uitgenodigd en verschillende offertes getoetst, waarbij vooral naar prijs en voorwaarden is gekeken. Het aanbod van drie bedrijven bleek uiteindelijk het beste bij onze wensen aan te sluiten. Spouwmuur Isolatie Noord uit Joure neemt de muren onderhanden (muurisolatie, gevel- en schoorsteenrenovatie, impregneer- en metselwerk). De gebr. Kranenborg uit Garnwerd voeren de dakrenovatie uit. Zijlstra te Leens vernieuwt het zinkwerk, schildert de gootlijsten en hoge ramen en installeert nieuwe zonnepanelen en een warmtepomp.
Zinkwerk en opbouw dak (update project DOD) - maandag 8 oktober 2018


Terug naar de vorige pagina >